Vikten av konstruktionsritningar

Dags att bygga nytt, bygga till eller riva en vägg i huset. Då behövs bygglov och startdatum. För det krävs att man har konstruktionsritningar över projektet.

De hade älskat sitt hus från första stund. Den gamla arkitekturen hade varit precis det de sökt. Men nu var det många år sen de flyttade in.och smaken hade ändrats. För första gången började de diskutera om husets layout. Originalbygget innehöll många mindre rum, något som skapade en trevlig hemkänsla och en varm miljö.

Det hade börjat med att Anders sagt att det skulle vara kul att kunna laga mat och prata med gästerna som fanns i vardagsrummet. Genast såg Anna en bild av en öppen och ljus planlösning. Tankarna berättade hon för sin man som genast var med på noterna och sen kom den ena bra idén efter den andra.

Krav på konstruktionsritningar

Innan de till slut gick och lade sig hade de bestämt att det var dags för en ny era i familjens hus. Allt efter att de skissat lite och letat inspiration på nätet hade de insett att de behövde ta kontakt med ett företag som var specialister på konstruktionsritningar. Nödvändigt för att överhuvudtaget kunna gå vidare.

De förklarade planerna för företaget, att de ville ha en öppen planlösning som krävde att de rev några väggar. De bestämde att företaget skulle se på de gamla ritningarna för att se så att inte väggarna var bärande. Sedan skapades konstruktionsritningar som skickades in. Sen var det bara att vänta på svar, något som kunde ta upp till tio veckor.

16 Jun 2022