Vårdnadstvist hör till vanligheterna i Stockholm

En vårdnadstvist kan lösas på många sätt i Stockholm. Ett av dem är att anlita en expert på familjejuridik. Ett annat är att anstränga sig och hålla god ton.

Lasse trodde inte det var sant när brevet damp ned i brevlådan. Att Agneta skulle begära enskild vårdnad om barnen var helt bortom hans föreställningsvärld. Visst hade skilsmässan varit både uppslitande och traumatiserande. Vissa gräl hade gått alldeles för långt. Men att han inte skulle få behålla vårdnaden om barnen? Det fanns inte på kartan.

Han satt länge framför datorskärmen den kvällen, och googlade sig galen på hemsidor om vårdnadstvister och familjejuridik. Kunde det verkligen vara så att Agneta på egen hand kunde bestämma om vårdnaden om barnen? Bara för att hon var mamma? Nä, tänkte Lasse. Så kan det faktiskt inte vara.

En bra vårdnadstvist är den som inte blir av

Lasse stod alltså inför en vårdnadstvist i Stockholm, som så många stockholmare innan honom. Staden var full av dåliga äktenskap, och nästan lika många dåliga skilsmässor. Synd bara att det skulle gå ut över barnen, tänkte Lasse, men han tänkte verkligen inte ge sig.

Redan på första mötet med advokaten förstod han vad som stod på spel. Om han inte skötte sina kort rätt skulle han mycket riktigt kunna förlora vårdnaden om barnen. Det var inte särskilt sannolikt. Men det kunde hända. Efter några samtal med Agneta med advokaterna närvarande lugnade dock situationen ned sig. Stridsyxan grävdes ned och vårdnadstvisten blåstes av. Skönt för alla inblandade, inte minst för barnen.

12 Jul 2022