Tips för bostadsrättsföreningar i Stockholm som ska sätta in säkerhetsdörrar

Är ni en bostadsrättsförening i Stockholm som ska renovera trapphuset och funderar på att sätta in säkerhetsdörrar? I så fall kommer här några användbara tips.

Säkerhetsdörrens viktigaste funktion är att den isolerar mot farlig brandrök och kan bidra till att sakta ner ett brandförlopp. Men den är också gjord för att försvåra för tjuven att ta sig in. Att som bostadsrättsförening sätta in säkerhetsdörrar bidrar ofta också till bättre trivsel bland föreningens medlemmar. Detta eftersom säkerhetsdörren också isolerar bra mot oljud och dofter som cigarettrök och matos. Något som annars kan orsaka irritation mellan grannar. En säkerhetsdörr har därför flera bra funktioner och skapar inte bara trygghet. Inte sällan kan en säkerhetsdörr också bidra till att öka värdet på bostaden och göra den mer attraktiv vid en eventuell försäljning.

Bättre pris då man beställer många säkerhetsdörrar

Är man en bostadsrättsförening i Stockholm som ska renovera sitt trapphus och funderar på att även sätta in säkerhetsdörrar kan det vara smart att ta hjälp av ett företag som erbjuder en helhetslösning. Då hjälper de till att hitta säkerhetsdörrar som passar bra med husets stil och ser till att de även monteras korrekt. Som bostadsrättsförening har man många gånger också möjligheten att få ett lite bättre pris eftersom man ofta beställer ganska många dörrar. Därför kan det vara smart att ta in kostnadsförslag från mer än ett företag och jämföra offerter innan man bestämmer sig. Men tänk på att även välja säkerhetsdörrar av bra kvalitet och som håller länge.

23 May 2022