Skrota bilen på ett enkelt sätt i Stockholm

Du behöver bara ringa till en bilskrot eller fylla i deras kontaktformulär så kommer de med bärgningsbil och hämtar upp när du ska skrota bilen i Stockholm.

Det ska vara enkelt att skrota en bil och därför är det gratis om bilen är komplett. Utbrända bilar räknas inte som kompletta men de kan ändå skrotas mot en avgift på 500 kronor. Det viktiga är att bilen kommer in och inte blir stående i naturen eftersom en bil räknas som farligt avfall.

Bilar som blir stående för länge börjar rosta och då läcker oljor, drivmedel och andra miljöfarliga ämnen ut i naturen. Kontaktar du en bilskrot i Stockholm hjälper de dig snabbt att bli av med bilen. Finns det överskjutande skatt eller försäkring på bilen när den skrotas kommer det att återbetalas till ditt bankkonto när bilen ställs av.

Du behöver bilens registreringsbevis när du ska skrota bilen i Stockholm

För att de ska kunna ta emot din bil behöver du ha den gula delen av registreringsbeviset tillgängligt. Du behöver också en legitimation för att visa att det är din bil. Om du skrotar någon annans bil behöver du ha en godkänd fullmakt som visar att du har tillåtelse att skrota bilen i Stockholm.

Ibland blir gamla bilar stående på parkeringar eller i naturen och det går inte att kontakta ägaren. Eftersom man inte får skrota bilen utan ägarens godkännande kan den inte hämtas till bilskroten men du kan kontakta polis och myndigheter för att få hjälp med att få bort bilen.

7 Jul 2022