Rörinspektion i Stockholm är första åtgärden

När man övertar ett äldre hus bör man allra först se över rörsystemet. En expert på rörinspektion i Stockholm kollar rörens standard invändigt med sin kamera.

Först när avloppsrören är kontrollerade kan man ägna sig åt annan renovering. Då vet man att rören är hela och täta och att det inte har läckt vatten någonstans. Fuktskador måste åtgärdas direkt, innan man renoverar, sätter kakel eller drar in golvvärme. Du som har övertagit ett äldre hus anlitar en firma för rörinspektion som en ren säkerhetsåtgärd.

Det är certifierade inspektörer som utför själva kontrollen, och de har en speciell sorts kamera som filmar rören inuti. Filmen kan du se på datorn, och det är lätt för rörinspektören att kommentera det som du själv ser med egna ögon. Stambyte kan ibland behövas i gamla hus, men det är inte alltid att det krävs.

Rörinspektion föregår renovering

Om du vill göra stambyte, är det givetvis bäst att det sker innan du gör omfattande renoveringar. Det vore trist att bryta upp golvet när du har investerat i snygga plattor eller ett helt nytt trägolv. Vill du inte göra stambyte, kan man förse rören med en tjock, speciell plastfilm inuti. Det kallas att göra en relining, och det förlänger rörens livslängd med många år.

Du har full frihet som husägare att bestämma vilka åtgärder du vill göra och hur mycket pengar du vill satsa på ditt hus. Men det är klokt att kolla upp rörens standard allra först, för vattenläckor är något man absolut vill undvika.

10 Oct 2022