Nu kan du lägga fiskbensparkett alldeles själv

Vill du lägga fiskbensparkett alldeles själv utan att ha gjort det innan så är det fullt möjligt. Det finns många bra videor med instruktioner på nätet.

Innan du sätter igång att lägga fiskbensparkett i ditt eller någon annans hem ska du ta och fundera på följande. Har du tålamod? Är du flink med fingrarna? Hör du till de som brukar mäta och kontrollera att allt stämmer innan du gör något? Om svaren är ja kanske det kan fungera.

Det hela handlar om att golvet ska sågas och fogas samman till ett vackert mönster. I hörn och i kanter är det som mest knepigt. Varje stav har en not och en fjädersida. Dessa passar in i varandra. Stavarna ska limmas mot undergolvet. Detta gör du allt eftersom du lägger golvet.

Lägga fiskbensparkett kan bli riktigt galet om det inte görs rätt

Det är ett litet knep och knåp att få till en fiskbensparkett rätt. Även om du har tillgång till en aldrig sinande ström av instruktionsvideor, kan det vara svårt första gången. Stavarna måste ligga precis rätt och det får inte vara någon lutning i golvet. Då kan det bli skevt.

Om du börjar att lägga fiskbensparkett och hamnar snett i början blir det bara värre och värre ju fler stavar du lägger. Men det är inte kört för det. Nu finns det klickgolv som du kan lägga utan att det behöver limmas. Utvecklingen går framåt och snart kan alla lägga in sitt parkettgolv.

8 Jun 2022