Med relining i Stockholm håller rörstammarna i minst trettio är

Undrar ni om relining verkligen är lika bra som ett vanligt stambyte i Stockholm? Det beror på hur man ser det. Men helt klart är att det finns många fördelar.

Relining eller rörinfodring som det också kallas är en teknik som används för att renovera rörstammar. Man förser helt enkelt stammarna med en ny insida och slipper på så vis byta ut dem. Relining kräver inga större ingrepp eller att man slår sönder tätskiktet för att komma åt rören.

På så vis slipper man att också renovera badrum och toalett efteråt och kan även bo kvar i bostaden medan stamrenoveringen pågår. En relining går betydligt snabbare och smidigare än ett stambyte och är också mycket billigare. Detta trots att en rörinfodring håller lika länge som rörstammar.

Rören får inte vara för trasiga om relining ska fungera

Rörstammar som har renoverats genom relining håller i minst trettio år. Rörstammarna i sig kan hålla i mellan trettio till femtio år utan relining. Men väntar man tills de är ett halvt sekel gamla innan man renoverar eller byter ut dem har fastigheten garanterat fått fuktskador. Då blir renoveringen också mycket dyrare eftersom man också måste åtgärda fuktskadorna.

Det kan vara bra att känna till att relining inte fungerar om rörstammarna är alltför trasiga. Har man en äldre fastighet kan det vara bra att låta utföra en rörfilmning för att ta reda på i vilket skick rörstammarna är i. Då ser man om de behöver renoveras eller bytas men också om de kan komma att hålla i fem eller tio år till.

5 Oct 2022