Måla fasader i Stockholm

Är det dags att se över fasaden på dina fastigheter? Äger du en eller flera fastigheter i Stockholm med omnejd? Är du intresserad av att få veta hur en fasadmålning i Stockholm går till?

Att måla en fasad är en investering som räcker länge. Det skyddar ditt hus mot väder och vind och ger dig själv en inre tillfredsställelse varje dag när du kommer hem och ska möta ditt hus. Kanske går du till fots och har en god stund att ta in hela vyn som tornar upp sig framför dig, eller så hör du till dem som elegant kör upp på din uppfart. Stolt över hur du tagit hand om ditt hus blickar du sedan mot fasaden och inser att fasadmålning är en riktigt bra investering.

Material och fasadmålning

Det spelar ingen roll vilket material ditt hus är byggt med. Är det en träfasad kan den målas med olika färger, likaså gäller det om du valt att ha ett putsat hus. Till och med ett tegelhus kan få lite färg på ytan, även om det hör till det mindre vanliga. Det finns dock flera sätt att ta hand om fasaden på ett hus och du kan tryggt räkna med att de som sysslar med fasadmålning i Stockholm har god koll på detta. Vare sig du har en villa, liten stuga eller äger flera fastigheter finns det god och adekvat hjälp att få.

Fasadmålning och det inre

När väl den yttre fasaden har fått sitt brukar det vara tid att ta sig en titt på den inre sidan av fastigheten eller den lilla stugan. Har du en stor fastighet med många rum, skrymslen och vrår i din ägo och inte är så händig själv gör du nog bäst i att anlita en målerifirma. Har du en liten stuga kanske du klarar av att måla och fixa hemma. Men det är inte alla som har vare sig tid eller lust för den här typen av arbete. Då är det lättare att vända sig till ett företag som har fasadmålning och interiör som sin specialitet.

På insidan är det självklart väggar som står högt i kurs när det gäller uppfräschning och underhåll. Andra delar av ett hus är taken och golven. Även de behöver ses över med jämna mellanrum. I en del hus finns det gott om snickerier runt fönstrena på utsidan men även inomhus när det gäller ornament i taket och utsirade trappräcken.

6 Aug 2021