Klokt att gå valpkurs i Stockholm

För den nyblivna hundägaren kan en valpkurs i Stockholm vara klokt att genomföra. Detta för att lägga grunden för en god relation till sin fyrbente vän.

Att skaffa hund är att bjuda in en ny familjemedlem i hushållet. Många för- och nackdelar ska vägas in innan hundköpet är ett faktum, och trots att de flesta hundägare noga övervägt sitt beslut kan den första tiden med valp vara lite kaotisk.

För att få till goda vardagsrutiner med hunden kan det vara klokt att genomgå en valpkurs. På valpkursen får både hund och ägare träna sig i allt från lydnad till kloklippning. Kunskaper som kan komma väl till pass i livet med hund.

En valpkurs är en god investering för framtiden

En hund lever 10 – 15 år och det är därför av yttersta vikt att relationen mellan hund och ägare är av det givande slaget. Precis som människor trivs de flesta hundar med att ha tydliga rutiner och ramar i sitt liv. För hunden kan det handla om att känna igen kommandon, veta vad som gäller kring matstunden, ha koll på var det är okej att lägga sig för att sova eller hur man går i koppel.

På en valpkurs är det grunderna man tränar med sin hund. Både ägare och hund är nybörjare under en valpkurs och lär samtidigt. På valpkursen ges det även möjlighet för den nyblivna hundägaren att ventilera tankar och frågor kring sin nya hund. Det kan vara skönt att umgås med likasinnade som förstår hur livet med en valp kan te sig, speciellt i början av hundägandet.

10 Dec 2022