Hitta experter på golvslipning i Stockholm

Ett vackert trägolv blir slitet med tiden. Anlita en specialist för din golvslipning i Stockholm, och välj en vacker ytfinish, så ser golvet ut som nytt igen.

Gamla trägolv är ordentligt lagda, och såväl rustika furugolv som fiskbensparkett har en tidlös charm. Tyvärr blir trägolv alltid slitna med åren, och det är helt i sin ordning. Det visar att där har bott folk, och det lämnar alltid sina spår. Leksaker har kastats, möbler har dragits och livliga hundar och katter har satt märken här och var.

Ett rum ska vara fullt av liv och det gör inget om barnbarnen sätter en repa i parketten. När man har bonat eller putsat så gott man kan kommer det ändå en dag då man behöver renovera golvet. Försök bara inte att slipa det själv, för det krävs yrkesskicklighet för att få resultatet jämnt och fint.

Golvslipning är ett hantverk

Det är inte bara golvläggaren som gör ett gott hantverk. Även golvsliparen måste vara skicklig för att golvet ska bli alldeles plant. En parkett har en begränsad slipyta, och därför vill man slipa ner så lite som möjligt varje gång för att golvet ska hålla längre. Det finns många duktiga golvslipare, exempelvis Parkettspecialisten, och med en proffsig golvfirma blir ditt golv vackert.

När golvet är nyslipat och repfritt kan du välja mellan olika sorters ytfinish. Vilket lack som passar till hårda eller mjuka golv är golvfirman expert på, men du kan välja glans och utseende på ytskiktet, exempelvis blankt, matt, halvmatt eller vitlaserat.

14 Sep 2022