Ha roligt på halkbana i Stockholm

Halkbanan är en av de sakerna du måste göra för att få ta körkortet. I Stockholm kan du boka in att göra halkbana, det är roligare än vad man tror att det är.

Vägen till körkortet är långt ifrån enkel, det är helt otroligt mycket man måste kunna. Om det var så enkelt som att bara kunna köra bilen, så hade det varit smidigt. Men runt det är det så mycket man behöver kunna. Av den anledningen har vi en stor säkerhet när vi tar körkort. En av dessa är riskettan och risktvåan. Risktvåan är när man kör bilen på en halkbana. Detta är för att du som förare ska få känna på hur det känns om du skulle tappa kontrollen. Det är obligatoriskt att göra risktvåan när man ska ta körkort och man kan boka halkbana i Stockholm, men även i andra städer.

Olika hastigheter på halkbanan

När man kör på halkbanan får man ofta testa på lite olika hinder. I dessa ska du köra i olika hastigheter för att känna hur det känns. Du kommer få känna på hur det känns att få sladd och även hur lång bromssträckan är vid de olika hastigheterna. Många tycker halkan är väldigt rolig och du behöver inte oroa dig över det. Känner du oro, så prata med dina körledare innan. De kommer vara med och berätta vad du ska göra steg för steg. Att göra halkan är inte farligt, utan det sker under kontrollerade former. Läs mer om att köra halkbana här: www.halkbanastockholm.biz

7 May 2022