Golvslipning i Stockholm

När man går i renoveringstankar ska man komma ihåg att även tänka på golven. Ska de bytas ut eller kan man göra golvslipning i lägenheten i Stockholm?

När man tänkt måla väggar kan det vara en bra idé att titta på hur golvet ser ut. Om det behöver bytas är det inte lika nödvändigt att lägga ner tid på att täcka golvet. Man bör också tänka på att det blir en märklig kontrast med en nymålad fin vägg som utstrålar nytt och ett golv som är mycket slitet.

Istället för att vara för snabb med att byta ett slitet trägolv golv kan man ta kontakt med en golvläggare som kan slipa golv i Stockholm. Denne kan berätta om det finns möjligheter att slipa golvet i stället. Något som både sparar pengar och är miljövänligt då inget mer material behöver användas utöver lack eller olja.

Kan golvslipning vara en möjlighet

För att ett trägolv ska kunna slipas behöver det vara en viss tjocklek. Ett tjockare golv kan slipas flera gånger. Men ju tunnare golv man lägger, desto färre är antalet möjliga slipningar. Så kan man exempelvis slipa klickgolv? Svaret är ofta nej, då det är allt för tunt. Men har man valt en lamellparkett som är lite tjockare finns möjligheten.

De vanligaste golven att slipa i Stockholm är grövre trägolv. Sådana golv är det ofta möjligt att renovera många gånger. Har man ett gammalt trägolv hemma kan man höra med golvläggaren om det går att slipa ytterligare en gång. Andra golv som kan slipas är parkett, fiskbensparkett. De golven har olika tjocklekar och kan slipas från tre gånger och uppåt.

31 Oct 2022