En sportbar har såklart storbilds-TV och kan erbjuda god mat och dryck

Alkohol och idrott går inte ihop. Men öl och sport gör det. Vi är ett ölälskande fotbollsfolk. Det finns exempelvis en sportbar på Södermalm där man kan välja mellan flera hantverksöl.

Att gå på en sportbar och se allsvensk fotboll är en fin tradition men det är också ett perfekt ställe att gå med familj, vänner och arbetskollegorna även då det inte visas fotboll. På en sportbar kan man se olika slags matcher men också spela shuffleboard, biljard, pinball och olika brädspel. Är man på besök i en ny stad kan en sportbar vara ett bra ställe att också träffa ny människor på. Hejar man dessutom på ett särskilt lag och är fotbollsnörd så finns det också barer för specifika lag. I så gott som varenda liten småstad finns det en sportbar, så det stämmer att vi är ett ölälskande fotbollsfolk. En annan fördel med att se på fotboll på krogen istället är att man själv slipper ha alla kostsamma betalkanaler där hemma.

Hantverksölet har gjort sitt intåg även på sportbarerna

De senaste åren har det svenska ölet verkligen utvecklats. Visst kan man ännu beställa en stor stark på krogen men många ställen har numera flera olika hantverksöl man kan välja mellan. Ett hantverksöl tillverkas i liten skala av mindre bryggerier. Flera av dessa öl serveras numera dessutom på tapp, andra endast i flaska. När utbudet av öl är stort kan det ibland vara svårt att välja. Men de flesta som arbetar i en bar brukar själva ha ett stort intresse för öl och kan ofta tipsa om bra öl med spännande smaker. Ett ställe som har hantverksöl är exempelvis en sportbar i Södermalm.

Ta med hela familjen utan att bli ruinerad

På de flesta sportbarer serveras också bra mat till humana priser och ofta barnvänliga maträtter. Detta gör att det är enkelt att ta med sig hela familjen utan att bli ruinerad. Tillsammans kan man spela något brädspel eller se en fotbollsmatch. Visst är det roligare att gå till stadion och se en match, men ibland är biljetterna slut och om det är kallt och regnigt är det skönt att sitta inne i värmen på en bar istället med en god öl. Dessutom brukar man kunna hänga med bättre på en storbild-TV. Därför är det lätt att förstå varför många väljer att gå på en sportbar för att se favoritlaget spela.

17 May 2020