Bästa lunchrestaurangerna vid Liljeholmskajen?

Liljeholmen har intressanta lunchrestauranger med ett stort och varierat utbud. Men vilka är de bästa lunchrestaurangerna vid Liljeholmskajen?

Till Liljeholmskajen räknas området söder om Liljeholmsbron intill Årstaviken. Söder om Södertäljevägen och intill vattnet ligger Marieviksstranden, Sjövikskajen och Sjöviksvägen. Det är på de två senare och dess sidogator du hittar de flesta matställena. Det finns ett 15-tal krogar och flera med möjlighet att äta lunch.

Stort utbud av asiatisk mat

De senaste åren har Sverige fullkomligt exploderat när det gäller utbudet av asiatiska restauranger, allt från enkla sushibarer med få platser till stora kedjor. Liljeholmen är inget undantag. Här kan du både beställa god och välgjort sushi med fräscha tillbehör och mer utmanande kryddad ramen eller poké bowl. Om du tillhör traditionalisterna som längtar efter tre små rätter går det också att få tag i nära Liljeholmskajen.

Elegant dukning

Mat med utsikt över Mälaren

Liljeholmskajen har en speciell placering som gör att du kan avnjuta din lunch samtidigt som du spanar ut över Mälaren. Riktigt nära vattnet kan du beställa både vällagad snabbmat som hamburgare, pommes och goda pizzor. Ett stenkast bort ligger en familjär kvarterskrog som förutom luncher också har öppet för middag, i stora sällskap, för dig och en vän eller kom bara som du är och ta en drink i baren. På sommaren finns här möjlighet att slå sig ner på uteplatsen och verkligen ta in Årstavikens härliga utsikt.

Het indisk mat

I närheten av kajen finns ett stort utbud av mat från världens alla hörn. Det finns alltså en tydlig internationell prägel på området nära kajen. För att ta ett exempel så ligger här en indisk lunchkrog som också har öppet för kvällsgäster. Krogen kombinerar uråldrig mattradition med ett modernt mattänk. Här är det ekologisk mat som gäller. Mycket goda rätter på fisk och skaldjur. Krogen har fått beröm för sitt crossover-kök och familjen som står bakom har vunnit pris, den åtråvärda Gulddraken och utsetts till det bästa curryköket i Europa!

Klassiskt italienskt

För dig som uppskattar det italienska köket finns en hel del att välja på vid Liljeholmskajen och kvarteren nära intill. Om du är sugen på pizza, lasagne, spagettirätter eller annan pasta till lunch finns bra italienska lunchrestauranger i området vid Liljeholmskajen. Längs kajen och gatorna intill ligger lunchrestauranger och barer med fullständiga rättigheter att servera alkohol ifall du och arbetskamraterna vill ta en after work någon dag vid det vackra vattnet.

30 Jan 2020