Så mycket betyder asfalt i Stockholm

Asfalt i Stockholm är uppskattat inte bara av de som kör bil. För den som åker longboard finns det verkligen ingenting bättre än en asfalterad backe med exakt den lutning man önskar sig ha.

Frågar du en longboardåkare om vad han eller hon uppskattar mest här i världen lär du få ett väldigt givet svar. Asfalt. För den som har upptäckt tjusningen i att stå på en bräda på land finns det verkligen ingenting bättre än asfalt. Att som skateboardåkare ge sig ut på stan och åka på räcken och i ramper i Stockholm är väl en sak.

Men det finns ingenting som kan mäta sig med en nylagd, jämn och helt perfekt asfalterad väg. Med precis lagom lutning, samtidigt som du står på en longboard. Longboard-åkaren förbannar grusvägar och gräs. För longboard-åkaren i huvudstaden är det asfalt i Stockholm som står högst på önskelistan.

Asfalt inte bara för bilar

Asfalt fyller på så vis en väldigt bra funktion för fler än vad man först kan tänka sig. Du kanske trodde att asfalt var till för motorvägarna så att bilarna kan ta sig fram i höga hastigheter. Men asfalt har betydligt fler användningsområden än så.

Om du inte har upptäckt det fantastiska med att åka longboard än, så ge dig ut till en tom parkeringsplats eller något. Så länge det är asfalt. Börja försök hålla balansen. Öka svårighetsgraden sakta men säkert. Vänta bara till den dag när du i en riktigt brant asfaltsbacke klarar av en perfekt slidebromsning.

25 Aug 2021