Så får du jobb i redovisningsbranschen

Att jobba med redovisning i Stockholm har blivit både populärt och efterfrågat och det finns många möjligheter och flera olika yrkesroller. Redovisningskonsult är en roll som tycks intressera allt fler men vill man nå riktigt stor framgång bör man satsa på att utbilda sig till civilekonom. Oavsett val så finns det jobb att tillgå, både i dom stora städerna som Stockholm men även på små orter. En viktig sak att tänka på var än man planerar att söka jobb är att vara noggrann med sitt CV och verkligen visa på vilka kunskaper och egenskaper man besitter. 

Utbildning 

Det finns olika yrkesroller i branschen och oavsett vad man föredrar så behöver man en utbildning. Man kan antingen läsa en lång variant till civilekonom, en utbildning som finns bland annat på KTH i Stockholm. Är man inte intresserad av den allra högsta nivån kan man istället välja en YH-utbildning för att spara in några år i skolbänken och istället kunna titulera sig som redovisningskonsult. Oavsett vad man väljer kan man mer eller mindre vänta sig en säker yrkesframtid eftersom branschen har vuxit sig både stor och stark. 

Lägg fram dina egenskaper 

Har man utbildat sig färdigt, till exempel till redovisningskonsult, är det dags att ge sig ut i arbetslivet och i en bransch där det finns många sökanden gäller det att man sticker ut från mängden. Ledarskap är något som många arbetsgivare efterfrågar i den här branschen så har man läst kurser inom det ska man också se till att det syns i sitt CV. Kanske har man haft ledarroller inom organisationer eller föreningar och även det kan visa på att man är driven och har bra ledaregenskaper. Håll inte igen på information, utan visa allt du tror kan vara av värde för att få drömjobbet. Det kan verkligen löna sig att både lägga ner extra tid och ta hjälp när man skriver sitt CV. 

Var finns efterfrågan? 

En annan sak att fundera kring när man letar drömjobbet inom redovisningsbranschen är var den största efterfrågan finns för den yrkesroll man har. I Stockholm vimlar det av både stora och små byråer och är man ute efter att klättra så högt som möjligt i sin karriärstege kan det vara en idé att söka jobb i dom stora städerna. Det finns i regel större möjligheter att utvecklas samtidigt som man bör tänka på att just detta lockar många. Det blir alltså en hårdare fight om dom lediga jobben. Kan man tänka sig att bo och arbeta i en mindre stad finns såklart goda möjligheter även där, även fast det finns färre verksamma byråer. 

Vare sig man vill arbeta i Stockholm eller inte finns goda chanser till jobb både för den som är redovisningskonsult och civilekonom. Konkurrensen kan visserligen vara hård men med ett vässat CV och en stor drivkraft brukar det lösa sig för dom allra flesta, tack vare den stora eftrfrågan. Redovisningsbranschen är minst sagt en bransch som behövs eftersom många företagare väljer att anlita hjälp kring sin ekonomi.

28 Nov 2019