Målare i Stockholm skulle aldrig måla med sand

Urbefolkningen i Nordamerika målade gärna med sand i olika färger som dekoration. En målare i Stockholm skulle definitivt aldrig göra det. Läs mer varför.

Sandmålning är flyktigt. Man vet att den nordamerikanska urbefolkningen använde tekniken i över tusen år för att måla religiösa motiv. De använde sand som färgats på olika sätt och lät den sippra ner på vit sand som på en canvas. På så sätt skapades bilderna. För att bilden skulle få religiös styrka vad det dock tvunget att den skulle förstöras direkt efter färdigställandet.

Det säger sig själv att detta är en teknik som är raka motsatsen till vad en målare i Stockholm vill uppnå med sitt arbete. Denne vill att det denne målar ska se fräscht och nytt ut så länge det bara är möjligt. Sitter det kvar i tusen år är det bara toppen. Sandmålning är den sista teknik som skulle användas. Man kan anta att du som kund håller med.

Målare i Stockholm jobbar för stabilitet och kvalitet

Sandmålning må ha sina religiösa och rituella fördelar, men det är inte ett bra sätt att måla vardagsrummet på. En målare i Stockholm föreslår alltid bästa sättet att få rummet målat snyggt, snabbt, effektivt och med en garanti att målningen ska hålla för lång tid framåt.

Det är även tveksamt om Skatteverket skulle ha godkänt rotavdrag för en målning hemma med sandmålning. Däremot får du rotavdrag om en målare i Stockholm jobbar hemma hos dig enligt gängse metoder och tekniker.

18 Apr 2022