Målare i Danderyd kan jobba med screentryck som Andy Warhol

Rent tekniskt var Andy Warhol inte det minsta unik. Han jobbade med screentryck, vilket en målare i Danderyd ofta gör. Det var idén bakom som var banbrytande.

Andy Warhol var den som skapade den konstnärliga stilen pop art och jobbade med olika former av måleri och tryck. Flera av hans verk blev ikoniska, såsom burkarna med Campbells tomatsoppa samt Marilyn Monroe. Egentligen var teknikerna och skickligheten inte så speciella hos Warhol. Inte om man jämför med andra giganter inom konstvärlden. Det som gjorde Andy Warhol speciell var idéerna bakom hans konst – och att den låg precis rätt i tiden. Han speglade popkulturen i konsten, vilket ingen gjort så uttalat tidigare i den nyligen vaknade popens era. En målare i Danderyd skulle dock mycket enkelt kunna efterlikna Andy Warhols konst, och många gånger har det gjorts.

Målare kan enkelt använda Warhols tekniker

En målare kan enkelt använda Warhols tekniker – som ofta var just screentryck. Med den tekniken kan Campbells soppor och Marilyn Monroe målas på väggar hur enkelt som helst. Det som när det kom var revolutionerande är idag ikoniskt och kan dekorera en vägg lika väl som Che Guevara eller en smiley.

Är det någon av dessa ikoniska bilder du vill ha målade på dina väggar, kan en målare hjälpa dig med detta likaväl som att sätta upp fondtapeter med liknande motiv eller på andra sätt skapa den känsla du vill ha i ditt hem. En bra målare kan de rätta teknikerna.

28 May 2022