Mäklare på Östermalm infriade drömmen

Vissa områden har en speciell känsla kopplad till namnet. Ett av dessa är Östermalm och en lägenhet där är en mäklares dröm. Flärd och fina människor associeras med denna del av huvudstaden.

Kristin kunde inte greppa vad som hände henne. Allting gick i en rasande fart. För bara tre år sedan hade hon gått ut skolan som advokat och var redo att ta sig an världen. Det hade varit tuffa år med mycket jobb och lite fritid men hon hade älskad varje stund. De få gånger hon varit ute med arbetskamraterna var de alltid på Östermalm. Det var det enda som gällde, dessutom bodde många av dem i krokarna. Något hon i hemlighet längtade och strävade efter.

Som brottmålsadvokat fick hon enklare fall som hon klarat med glans och snart gav chefen henne större fall som krävde mer och gav mera ansvar. Det innebar att lönen steg. Hon sparade allt hon kunde avvara. Så blev en lägenhet ledig i bästa vännens trappuppgång.

Mäklare visade lägenhet

Hon, en vanlig tjej från landet, lägenhetsägare på Östermalm. Drömmen hade blivit sann. Nu kunde hon njuta av atmosfären och dessutom promenera till jobbet varje dag. Det skulle vara så skönt att slippa de trånga tunnelbanevagnarna.

Nu var teatrar, museer och fantastiska restauranger hennes grannar. På morgonen kunde hon ta en joggingtur på Strandvägen och under lediga stunder vandra runt på Skansen. Tänk vad livet kunde vara härligt! Och vilken tur att denna mäklare i Östermalm inte hunnit visa lägenheten för någon annan innan hon hunnit lägga beslag på den.

15 Dec 2021