Hårborttagning med laser | Säkert och smärtfritt

Att bort oönskad hårväxt med laser är både smärtfritt och säkert, om du vänder dig till en certifierad behandlare i Stockholm.

De flesta kvinnor, men även många män, upplever att de har problem med oönskad hårväxt. För kvinnor kan det vara hårstrån som dyker upp på överläppen, brösten eller hakan, kort sagt ställen på kroppen där kvinnor inte förväntas ha hårväxt enligt de skönhetsideal som råder.

I en perfekt värld skulle kanske all hårväxt ses som naturlig och inte genant, men faktum är att ”för mycket” hårväxt ofta ses som pinsamt av många kvinnor, när det inte handlar om hår på huvudet, då det i stället är tvärtom. Oönskad hårväxt i ansiktet kan göra att man drar sig undan socialt, hår på brösten kan göra att det känns svårt och skrämmande att inleda intima relationer, och så vidare. I längden kan detta leda till reella besvär med nedstämdhet och till och med depression.

Även män kan uppleva att de har för mycket hårväxt, till exempel på ryggen eller mellan ögonen. Vad som anses genant och oönskat är i grunden alltid individuellt, vissa störs inte alls medan det för andra upplevs som socialt hämmande. Har man hårväxt som man inte trivs med så rör det sig om oönskad eller generande hårväxt, och det medför besvär med att bli av med den.

Ung kvinna tar bort hår från överläppen med pincett

Icke permanenta metoder

Att bli av med oönskad hårväxt har genom tiderna inte varit så enkelt. Att raka bort håren gör oftast inte saken bättre, i vissa fall kan det tvärtom leda till att hårväxten blir tätare och grövre. Andra metoder har stått till buds, som att dra av håret med vax, vilket är väldigt smärtsamt. Dessa metoder har dock det gemensamt att de inte är permanenta. Håret kommer alltid att växa tillbaka, ibland som sagt med ökad intensitet.

Hårborttagning med laser

Sedan ett antal år finns det en permanent metod för att bli av med oönskad hårväxt, nämligen laser. Metoden går i korthet ut på att man med en laserstråle värmer upp varje hårsäck individuellt, varpå den förstörs och därefter stöts ut av kroppen. När en hårsäck försvunnit från ett område på huden kan det inte längre produceras hår där. Det finns olika typer av lasrar man kan använda vid hårborttagning, och vilken som väljs beror på faktorer som hur mycket hår det rör sig om och vilken hudtyp den som behandlas har.

Välj en certifierad klinik i Stockholm

I Stockholm finns flera skönhetskliniker som erbjuder hårborttagning med laser. När du vill hitta en bra klinik ska du alltid kontrollera att de har utbildad och certifierad personal och helst även att det finns en läkare på plats. Även om hårborttagning med laser är en säker och smärtfri behandlingsmetod, så gäller det att den som utför den har den kunskap och erfarenhet som behövs, annars kan huden skadas.

Läs mer på https://www.hårborttagninglaserstockholm.se/

28 Oct 2019