Golvslipning i skärgården utanför Stockholm

Golvslipning kan behövas även i stugan i skärgården utanför Stockholm. En firma från stan kommer ut och gör jobbet. Springorna fylls igen snyggt med linrep.

Den gamla stugan i skärgården utanför Stockholm var byggd på femtiotalet. Den hade gått i arv till 2:a generationen. De var nu tre barn med egna familjer som delade på vistelsen i stugan. Alla älskade att vara där om somrarna. Det var en riktig Saltkråkan-atmosfär på ön.

Huset och tomten var säkert värda hur mycket pengar som helst, och de som bodde där nu var väldigt tacksamma över att ha fått allt detta fantastiska i arv. Problemet var bara att ingen av de nuvarande ägarna ville ta riktigt ansvar för underhållet av stugan. Alla gjorde väl något litet arbete när de var där men samtidigt ville de ju vara lediga när det var semester.

Lars tar tag i frågan om golvslipning

En sak som verkligen borde göras var golvslipning. I storstugan låg ett gammalt fint, massivt trägolv. Det var dock väldigt slitet. Den gamla lacken hade dessutom gulnat och var bitvis alldeles bortsliten. Springorna mellan brädorna var till råga på allt väldigt breda. Där ramlade ner allsköns smuts och damm som var svår att få upp.

Nu såg sig Lars till slut nödgad att ta tag i saken. Han ringde därför en firma som erbjöd golvslipning i Stockholm med omnejd. Det var lite långt för dem att komma ut för att bara titta men Lars skickade bilder på golvet. “Det är inga problem”, sa de. “Vi fixar slipningen. I springorna kan vi lägga flätade linrep. Det kommer att bli hur snyggt som helst.”

21 Jul 2022